- Marka: AdHoc
- Projekt: Gabriele Kaltenbach
Niezwykle popularny wśród profesjonalnych kucharzy oraz wielbicieli gotowania. Nóż kolebkowy to praktyczne akcesorium. Przyda się do siekania ziół, do przekrojenia pizzy, czy do rozdrabniania orzechów, warzyw lub owoców. Posiada podwójne ostrze oraz praktyczną podstawkę na którą odłożysz nóż po skończonej pracy.
Projektanci z AdHoc tradycyjny nóż kolebkowy powiększyli o dodatkowe ostrze. Dzięki temu działa on z podwójną mocą. Raz, dwa rozprawi się z pęczkiem ziół. Drewniana rękojeść jest wygodna i pozwala sprawnie posługiwać się kuchennym akcesorium.
Ergonomiczny uchwyt oraz podstawka wykonane zostały z drewna akacjowego. Połyskująca stal ostrza i żółto-brązowy odcień elementów drewnianych idealnie się dopełniają, tworząc przyjemne dla oka zestawienie. Oryginalny nóż do szatkowania ziół może z powodzeniem zająć miejsce na kuchennym blacie i stać się jego ozdobą.
Specyfikacja:
materiał: : stal nierdzewna, drewno akacjowe
wymiary: 19,8 x 2,2 x 10,2 cm (długość x szerokość x wysokość )
podstawka: tak