Czeka Cię fantastyczna przygoda w profesjonalnej szkole gotowania w Warszawie. Kuchnia wegańska – jej pełnia smaków, bogactwo aromatów i wyjątkowe składniki – to wszystko poznasz w trakcie kursu kulinarnego. Dołącz do ekipy wielbicieli diety wegańskiej i naucz się tworzyć dania bez mięsa, nabiału i produktów odzwierzęcych. Nie musisz być od razu znawcą weganizmu, ale warto poznać kuchnię, która od lat cieszy się coraz większym uznaniem. Sprawdź, jak komponować składniki, by uzyskać potrawy, które obłędnie prezentują się na talerzu, a jednocześnie dostarczą dużej dawki zdrowia. Kuchnia ta skrywa wiele sekretów i z pewnością nie jest nudna. Poznaj ABC gotowania kuchni wegańskiej.
- Warsztaty kulinarne z zakresu kuchni wegańskiej.
- Czas trwania: ok. 4 godzin.
- Do wyboru kurs podstawowy wege: Meksyk, Tajlandia, Korea, Wietnam.
Zawartość prezentu
- Nauka gotowania i przygotowywania potraw z zakresu kuchni wegańskiej
- Czas trwania: ok. 4 godzin
- Szkolenie prowadzone jest w Instytucie Sztuki Kulinarnej w Warszawie. Jest to szeroko znane studio kulinarne, które od lat prowadzi kursy i warsztaty dla pasjonatów gotowania
- Prezent przeznaczony zarówno dla osób początkujących, jak i średniozaawansowanych
- Szkolenie realizowane w grupie (8-16 osób). Uczestnicy podzieleni zostaną na niewielkie podgrupy (2-3 osobowe) – każda osoba przygotuje pełen zakres potraw przewidzianych na dane szkolenie, czyli 4-5 dań
- Po zakończeniu zajęć stworzone potrawy kursant może zabrać do domu, by delektować się nimi w gronie rodziny i przyjaciół. Otrzyma także wszystkie materiały szkoleniowe i przepisy wykorzystane na kursie
- Voucher upominkowy uprawnia do wyboru jednego z poniższych kursów, np.:
* kuchnia wegańska – Meksyk
* kuchnia wegańska – Wietnam
* kuchnia wegańska – Korea
* kuchnia wegańska – Tajlandia
- Przykładowe potrawy, które zostaną przyrządzone w ramach warsztatów wegańskich:
• Potato roll samosa - smażone indyjskie "paszteciki" z ziemniaczanym farszem
• Matar mushroom dry - pieczarki podsmażane z groszkiem w sosie Masala
• Green kashmiri aloo - ziemniaki w aromatycznym kolendrowo-miętowym sosie
• Methi rice - ryż podsmażany z suszonymi liśćmi kozieradki
• Malpua - słynny deser z Jaipuru