Przenieś się na chwilę do Paryża i poznaj kuchnię francuską. Warsztaty kulinarne odkryją przed Tobą nowy nieznany świat, bo Francja na talerzu to nie tylko żabie udka, ślimaki czy crème brulee. Każdy niemal region ma swoje charakterystyczne dania i potrawy, które razem stanowią o bogactwie smaków. W trakcie kursu kulinarnego dowiesz się, co najchętniej jedzą Francuzi, bez jakich przypraw nie wyobrażają sobie gotowania oraz nauczysz się przyrządzać wyjątkowe przystawki, zupy czy desery. Voucher na kurs kuchni francuskiej już masz, kiedy więc zacznie się Twoja przygoda z gotowaniem?
- Warsztaty kulinarne z zakresu kuchni francuskiej.
- Czas trwania: ok. 4 godzin.
- Nauka gotowania w profesjonalnym studio kulinarnym.
Zawartość prezentu
- Kurs kulinarny obejmujący naukę gotowania z zakresu kuchni francuskiej
- Czas trwania: ok. 4 godzin
- Nauka prowadzona jest w Instytucie Sztuki Kulinarnej w Warszawie. Jest to profesjonalna szkoła gotowania, która od lata kształci i szkoli pasjonatów gotowania
- Nowoczesne studio kulinarne, opieka doświadczonego kucharza lub znawcy kuchni francuskiej
- Na czas szkolenia użyczany jest fartuch kuchenny. Materiały edukacyjne i przepisy uczestnik otrzymuje na własność. Dzięki temu zdobyte umiejętności można będzie praktykować także we własnej kuchni
- Warsztaty kulinarne kuchni francuskiej skierowane są zarówno do osób całkowicie początkujących, jak i średniozaawansowanych
- W trakcie nauki uczestnicy pracują w kameralnych podgrupach (max 3 osoby). Każdy uczestnik wykona samodzielnie pełen zestaw potraw przewidzianych na dany kurs gotowania
- Voucher prezentowy obejmuje zarówno część teoretyczną, jak i praktyczną, które płynie się przenikają
- Przygotowywane potrawy mogą być konsumowane przez uczestników w trakcie szkolenia lub zabrane do domu
- Przykładowe menu:
* Croque monsieur, czyli chrupiące tosty z sezonowymi warzywami
* Oryginalny boeuf tartare – klasyczny tatar francuski z kaparami i sosem Worcestershire
* Potage Parmentirer avec toast à l'ail et bacon croustillant – zupa porowo-ziemniaczana z tostami czosnkowymi i chrupiącym bekonem
* Coque o vin - kurczak gotowany w czerwonym winie
* Poires Belle Helene - gruszki w czekoladzie