Chcesz mieć ciastko czy zjeść ciastko? A może pragniesz się dowiedzieć, jak zrobić wyjątkowe desery, słodkie przekąski i ciasteczka? Weź udział w warsztatach cukierniczych w Poznaniu i ucz się od najlepszych. Odkryj sztukę tworzenia wybornych łakoci - nabierz wprawy w dekorowaniu lub przygotowywaniu kremów i musów.
Naucz się przyrządzać najsłynniejsze desery z różnych zakątków świata: cukiernicze perełki, słodkie klasyki i wyborne frykasy. Mini serniczek, baklawa, ciasto z owocami, albo cannoli z nadzieniem - możesz zostać domowym cukiernikiem i sprawiać słodkie przyjemności swym bliskim.
- Warsztaty cukiernicze - najsłynniejsze ciasta i desery z różnych stron świata.
- Czas trwania: 3 godziny.
- Zajęcia w studiu kulinarnym, nauka przyrządzania słodkości i wspólna degustacja.
Zawartość prezentu
- Warsztaty kulinarne: ciasta, słodycze, desery
- Czas trwania: 3 godziny
- Szkolenia cukiernicze w Poznaniu przeznaczone są dla każdego wielbiciela słodkości. Nie jest wymagane doświadczenie. Organizator zapewnia wsparcie, fachową wiedzę oraz wszystkie akcesoria i składniki spożywcze
- Zajęcia prowadzone są w profesjonalnym studiu kulinarnym. Przyrządzanie ciast i deserów w gronie innych miłośników słodyczy zwieńczy wspólna degustacja
- Na koniec spotkania uczestnik otrzyma mini książeczkę z przepisami, a przygotowane potrawy można zabrać do domu
- Uczestnik przyrządza wybrane desery lub ciasta. Przykładowe propozycje realizowane w trakcie kursów cukierniczych:
* Tarta z kremem mascarpone, włoską grappą i jeżynami (Włochy)
* Pomarańczowe ciasto bez mąki (Hiszpania)
* Banoffie - deser łączący banany i toffee (Wielka Brytania)
* Ciasto typu cobbler z jabłkami i waniliowym sosem (Ameryka)
* Baklawa - orientalny deser z dodatkiem orzechów (Środkowy Wschód)
* Tarta z czekoladowym ganache (Francja)
- Kobiety na 30 urodziny, która znajduje przyjemność w pieczeniu ciast czy dekorowaniu tortów i chciałaby doskonalić swe umiejętności
- Osoby lubiącej gotować, piec, dekorować i poszukującej kulinarnych nowinek
- Kolegi-łasucha, by mógł odkryć, że samodzielnie przygotowane ciasto smakuje najlepiej
Słodycze lubi niemal każdy, ale mało kto potrafi przygotować smaczny deser, szykownie udekorować wypieki czy upiec ciasto bez mąki. Kursy cukiernictwa są więc świetną okazją, by spotkać się z mistrzami w swym fachu.
Można podejrzeć technikę pracy, zdobyć praktyczne umiejętności czy poznać nowe przepisy. Cukiernictwo to z jednej strony sztuka, a z drugiej eksperymentowanie w kuchni. Zobacz, jak robią to profesjonaliści, przygotowując najsłynniejsze ciasta, desery i inne słodkości charakterystyczne dla różnych zakątków świata.
Posmakuj francuskiej tarty, arabskiej baklawy czy portugalskich ciasteczek - zaszalej kulinarnie, odkrywając tajniki cukierniczego rzemiosła.