Oto zaproszenie do świata, w którym sztuka kulinarna nabiera nowego znaczenia. Wytworna kolacja dla dwojga z menu degustacyjnym pozwoli odkryć niecodzienne połączenia smaków i aromatów. Znamienity szef kuchni przygotuje czterodaniową kolację degustacyjną, która wprawi w zachwyt nawet najbardziej wymagających smakoszy. Położona w samym sercu Starego Miasta restauracja La Rotisserie urzeka nie tylko mistrzowskimi daniami, ale także stylowym wnętrzem. Rekomendowana przez Przewodniki Michelin oraz Gault & Millau jako jedno z najbardziej prestiżowych miejsc na kulinarnej mapie Warszawy, co stanowi dodatkową gwarancję, że będzie to niezapomniany wieczór we dwoje.
Zawartość prezentu
- Kolacja degustacyjna dla dwojga w stylowej Restauracji La Rotisserie w Warszawie
- Utalentowany szef kuchni zaprasza na 4-daniową kolację z menu degustacyjnym. Kulinarna podróż obejmuje dania francuskie zwieńczone akcentami polskiej i międzynarodowej kuchni
- Restauracja La Rotiserie zlokalizowana jest w neorenesansowym Pałacu Przeździeckich na warszawskim Starym Mieście, nieopodal Traktu Królewskiego. Restauracja znajduje się w zaszczytnym gronie lokali polecanych przez światowe Przewodniki Michelin oraz Gault & Millau
- Eleganckie wnętrza, nastrojowa atmosfera i dyskretna obsługa kelnerska sprawiają, że jest to idealne miejsce na romantyczny wieczór we dwoje lub kolację biznesową
- Menu degustacyjne nawiązuje do dań kuchni współczesnej z wykorzystaniem sezonowych produktów. Autorska karta dań zmienia się co 2 tygodnie. Przykładowe menu:
* Tatar z makreli, salsa verde, piklowana kalarepa, marynowana szalotka, ogórek, kawior
* Raja, młody karczoch, skwarki z boczku, puree z selera i pomarańczy, sos foie grass
* Sarna, puree z orzechów pini, kurki, młoda rzepa, karmelizowana figa
* Affogato, lody miętowe, mus czekoladowy, kawa
Dlaczego warto?
Artur Grajber i Kamil Świerczyński to dwa nazwiska, które zdecydowanie przemawiają za tym, aby wstąpić do wnętrza restauracji, zachwycającej prostotą i ponadczasową elegancją. Oryginalność szefa kuchni – Artura Grajbera rozpieści Wasze podniebienia wyrafinowanym smakiem potraw będących kwintesencją nieoczywistych połączeń, z których słyną kolacje degustacyjne. Otwórzcie się na zupełnie nowe doświadczenia zmysłowe, aby poszerzać kulinarne horyzonty, a co najważniejsze delektować się misternie przygotowywanymi daniami tylko we dwoje. Nieodłącznym dodatkiem do wyśmienitego jedzenia, ale i chwil pełnych romantycznych uniesień jest butelka wina. O wybór najlepszego rocznika i gatunku zadba Kamil Świerczyński, przed którym wino nie ma żadnych tajemnic.